Προηγούμενα έτη PDF Εκτύπωση E-mail
Δράσεις του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με θέμα: "ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" PDF Εκτύπωση E-mail

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ με θέμα: ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ με πεδία μελέτης τους παρακάτω άξονες:

  • Γεωπολιτικά ζητήματα, φυσικοί πόροι , σύνορα

  • Ζητήματα ταυτότητας, ενσωμάτωσης, διαπολιτισμικός διάλογος

  • Ενεργός πολίτης, κοινωνία των πολιτών, εθελοντισμός, ΜΚΟ

  • Προσφυγικό-Μετανάστευση,ΜΜΕ

Υλοποιηθείσες δράσεις:

1.Αντιπροσωπεία 10 μαθητών της Β? λυκείου παρακολούθησε στις 8/12/15 και ώρα 19:00 την ανοιχτή συζήτηση ?Το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Ζήτημα σήμερα: Ελλάδα-Ευρώπη-Μέση Ανατολή, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου της Αθήνας-αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση.

2.Το Σάββατο 19/12/15 με μια μαθήτρια και έναν μαθητή της Α' Λυκείου πήραμε μέρος στην ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων.

3.Επίσκεψη στο Ρ/Σ Αθήνα 9,84 με 25 μαθητές από Α' και Β' τάξης ? Συζήτηση με την κ. Τζέλα Παυλάκου(Εφαρμογή στον άξονα Δ) 14/1/16

4.Την ίδια μέρα το μεσημέρι ήρθε στο σχολείο μας αντιπροσωπεία από την ?Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής? (Εφαρμογή του άξονα Γ)    

                      mg 3825 mg 3814 mg 3816 mg 3820 mg 3845

5.Την Παρασκευή 15/1/16 ενημέρωση από τον πρέσβη επί τιμή Αλέξανδρο Μαλλιά (Εφαρμογή στους άξονες Α και Β) στη αίθουσα τελετών του Λυκείου μας.   

 mg 3890 mg 3898 mg 3902

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Οι μαθητές που διακρίθηκαν 


Ποίηση Λυκείου

Β' Βραβείο          

  1. Γκεστιάνα Βεγγέλι      Τίτλος: "Ψευδαίσθηση"  Γ' Τάξη
  2. Ευαγγελία  Βέρρα      Τίτλος:  "Μέσα της"         Β' Τάξη

Γ' Βραβείο

  1. Φαίη Λυκοκάπη         Τίτλος: "Μού'πες  να αντισταθώ"   Γ' Τάξη
  2. Δάφνη Λιαπάτη          Τίτλος: "Για αυτούς που μένουν πάντα παιδιά"   Γ' Τάξη

Έπαινοι Ποίησης

  1. Δήμητρα  Καρυοφύλλη  Τίτλος: "Ανοίγοντας τα μάτια"    Γ' Τάξη
  2. Εμμανουέλα Τουτουτζή  Τίτλος: "Χάθηκες"  Γ' Τάξη
  3. Κόνραντ Κουμόρ    Τίτλος: "Ο μονόδρομος προς τον Παράδεισο"   Α' Τάξη
  4. Κλαούντιο  Ζντράβα  Τίτλος: "Το μονοπάτι προς την κόλαση"  Α' Τάξη
  5. Κων/νος Μπίφσα  Τίτλος: " Η αληθινή αγάπη"   Α'  Τάξη

ΔΙΗΓΗΜΑ ΛΥΚΕΙΟΥ


Α' ΒΡΑΒΕΙΟ


Στυλιανή Ρούσσου  Τίτλος: "Και στο τέλος μαθαίνω ποιός πραγματικά είμαι" Β' Τάξη  (Διήγημα)

Γ' ΒΡΑΒΕΙΟ

Νεφέλη Μάνου  Τίτλος: "Ψίθυροι της θάλασσας"  Α' Τάξη  (Διήγημα)

Έπαινος Διηγήματος

Δημήτρης Μουτζούρης  Τίτλος: "Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος σπίτι μου"  Β' Τάξη

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο πλαίσιο του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά ο φορέας «Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής», βραβεύτηκαν οι μαθητές του 21ου Γενικού Λυκείου Αθήνας:

  • Αλέξανδρος Κούκ, Α΄ βραβείο για ποίημα

  • Ερισέλντα Μπεκιολάρι, Β΄ βραβείο για ποίημα

  • Αλεξαντρίνα Νικολάεβα, Α΄ βραβείο για διήγημα.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων από τις περιοχές της Κυψέλης και του Γαλατσίου. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 το απόγευμα.  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαγωνισμός ποίησης PDF Εκτύπωση E-mail

kouk photo3

Ο μαθητής της Β'Λυκείου Αλέξανδρος Κουκδιακρίθηκε στον Β' Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποιήματος, Διηγήματος και Παραμυθιού, σχολείων της Α' Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο για το παρακάτω ποίημα:

ΧΡΗΣΙΣ

Ο ήλιος σβήνει και τ'αγέρι ξεπλένει τη θωριά σου.

Η τελευταία φλογίτσα του φωτός τα πέταλα γλυκαίνει

Και έτσι, το φώτο τρέμει και δένει το κορμί σου, αγαπημένο.

Μικρή γραμμή πορτοκαλιά κυλάει στις καμπύλες,

Το τελευταίο φτερούγισμα του κρύου ηλίου, ενός ερωτευμένου

Που κόπηκε και σ'άφησε στην λεύκα της σελήνης.

Ο έρωτας σ' ενώνει με τ' αστέρι και συ λυγάς στην ομορφιά του.

Χορεύεις με τον άνεμο, με τ' άστρο και τον κόσμο

Καθώς οι στάλες του πρωινού κυλάνε στο κορμί σου.

Η νύχτα αφήνει τα δεσμά της και ελεύθερο πια, γέρνεις.

Ασήμαντο, πεσμένο εδώ τα φώτα καρτερείς

Που όμως όπως έγειρες δε φτάνουν την ψυχή σου.

 kouk photo1

ΕΠΑΙΝΟΣ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κέντρο Σαλλούστιων Ερευνών -Ιταλία PDF Εκτύπωση E-mail

Η μαθήτρια του 21ου Γενικού Λυκείου Αθηνών Νίκη Τριανταφύλλου, επελέγη φέτος (κατόπιν αιτήσεώς της) από την Διεύθυνση του «Κέντρου Σαλλούστιων Μελετών» («Centro Studi Sallustiani?), μόνη από όλη την Ελλάδα, να λάβει μέρος στον διαγωνισμό σχετικά με τον Σαλλούστιο που διεξήχθη στην πόλη Τέραμο της Ιταλίας.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ιταλία ή σε κάποια άλλη μεσογειακή χώρα, λαμβάνουν μέρος μαθητές λυκείων της Ιταλίας και άλλων μεσογειακών χωρών.

Η Νίκη μιλάει Ιταλικά, γνωρίζει Λατινικά, θαυμάζει πολύ την Ιταλική ιστορία και τον Ιταλικό πολιτισμό. Για όλα αυτά αλλά και για το ήθος, την σοβαρότητά της και την αξιοπρέπειά της επελέγη όχι μόνον να συμμετάσχει αλλά και να φιλοξενηθεί καθ? όλη την διάρκεια των σχετικών εκδηλώσεων.

Της δόθηκε ακόμη η δυνατότητα να εκπροσωπήσει το Σχολείο της ως μαθήτρια εφ? όσον το ενέκρινε ο Διευθυντής της κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ο οποίος επίσης προσκλήθηκε και φιλοξενήθηκε συνοδεύοντας μαζί με τους γονείς την μαθήτρια του Σχολείου του.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Η Νίκη έλαβε το πρώτο ?και μόνο- βραβείο στον διαγωνισμό σχετικά με τον Σαλλούστιο για την κατηγορία στην οποία διαγωνίσθηκε. Το σκεπτικό της βραβεύσεως ήταν το εξής: «Στο δοκίμιο τα θέματα της εκφώνησης αναπτύχθηκαν με πειστικό τρόπο, με επιλεγμένη επιχειρηματολογία και ειδικές απόψεις. Η χρήση των πηγών είναι αυτόνομη και σωστή».Αυτό αναγνώσθηκε επισήμως στα Ελληνικά από την καθηγήτρια φιλόλογο κυρία Claudia Capone, Ιταλίδα φιλόλογο που διαμένει από εικοσαετίας στην Ελλάδα, είναι εκπρόσωπος του «Κέντρου Σαλλουστείων Μελετών» στην Χώρα μας και είναι αυτή που πρότεινε στην Νίκη να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Μετά την βράβευσή της τόσο η Οργανωτική όσο και η Εξεταστική Επιτροπή συνεχάρησαν την βραβευθείσα και τον Διευθυντή του Σχολείου της.

Η Νίκη αφιέρωσε το βραβείο της στα «παιδιά των Λαών που αγωνίζονται για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».